FRANKRIKE

Nu är nog tiden inne att berätta min historia om min förkärlek till älskade Frankrike.
Det här inlägget blir kanske långt, kort eller helt perfekt. Så luta er tillbaka och läs om vart jag drömmer mig bort varenda millisekund, you're going for the ride of your life.

Allting började när jag var liten. Jag var ett väldigt vackert och sött barn. Jag hade allt jag behövde.
Så en dag, jag kommer inte ihåg min ålder, men jag var vääääldigt ung, så såg jag min absoluta favorit film, Aristocats. För er UFO:n som inte sett den, så här kommer en liten sammanfattning: Aristocats utspelar sig i självaste Frankrike. Den är tecknad och handlar om katter. Ja, katterna kan prata. En katt och hennes ungar som bor hos en rik lady dumpas i diket av en elak butler (ja, det VAR butlern som gjorde det!) och väl ute i det fria träffar dem en gatukatt. Den är såå himla söt och jag älskar den ännu. Jag kan absolut inte glömma min första favoritfilm. Den är så bra ritad. Jag vet inte ens hur många gånger jag sett den. Det var då jag fann min förkärlek till Frankrike.
När jag blev äldre med tiden så drömde jag mig till Frankrike, undrade hur det var där, hur människorna var, hur Eifeltornet såg ut. Om det var så som i filmen.
Jag började skriva om just Frankrike på SO lektionerna. Jag slog upp ord i franska lexikon. Jag tog reda på allt.
 För 4 eller 5 år sedan så åkte jag, min mor och far till Tyskland på husbilssemester. Vi åkte runt Bodensjön. Vi övernattade lite över Frankrike-gränsen, det glömmer jag aldrig. Språket var så vackert, naturen och landskapet, wow.
 Året efter så åkte vi till Frankrike på husbilssemester. Det var en dröm som gick i uppfyllelse. Vi åkte runt i landet. Vi var där i 3 hela veckor. Vi var i Paris och var på Disneyland i 2 dagar. Vi åkte upp i Eiffeltornet. Vi åt på Trocadero (och ja, det var svindyrt. Ofattbart men visst. Det är ju FRANKRIKE!).
 Sedan dess har det varit min tillflyktsort, när jag blir riktigt känslosam (läs: emotionell) så drömmer jag mig dit. Till de vackra klipporna som havet kastade sina vågor mot vilket vi skådade när vi cyklade på olika platser. Till de röda, båa, gula och gröna åkrarna som man åkte förbi. Till den stunden då jag såg "De tre musketörerna" på franska för första gången. Då jag var riktigt lycklig. Jag kände mig hemma. Jag kände en dragningskraft. Jag tillhör det där underbara landet. Det är en av anledningarna till att leva.
 
 Jag klarar inte av att se alla lyckliga par hålla hand och viska saker i varandras öron. Jag orkar inte se dem kyssa varandra. Jag vill inte se dem lyckliga. Ja, jag är avundsjuk. Jag intalar mig själv hela tiden att jag inte bryr mig, att jag inte söker det som dem har. Att jag är en bättre person.
 But guess what. Det är jag inte. Jag längtar efter den dagen jag får uppleva samma sak som dem. Då jag får känna mig riktigt älskad. Då jag inte känner avundsjuka längre.
 Ska jag vara ärlig hatar jag de personerna, som har någon. Jag vill slita dem från varandra. Men jag skulle inte klara av att se dem utan varandra. Jag är bättre än så.

Jag vill vara vacker, lika vacker som Carla Bruni och Sophie Marceu. Någon som alltid behåller sin underbara utseende, även fast man nyss vaknat eller inte har något smink. Jag vill kunna spela gitarr, sjunga, agera. Jag vill leva. Jag vill vara fransk. Jag vill vara älskad. Jag vill älska någon. Jag vill ha ett bra självförtroende, ett som aldrig sviker. Jag vill vara lång nog att bli modell. Jag vill bara sitta på min franska balkong mitt i stan med solen i ögonen och spela och sjunga.

Jag vill ha allt.

Jag kan inte få allt. Jag kan inte bara tro att allt bara händer människor. Vissa har tur, andra inte.
En sak är klar. Jag tillhör Frankrike. Jag visste det redan första gången jag så Aristocats. Och en vacker, ljuvlig dag så ska jag bo där. På något sätt så ska jag ha ett liv där. Och jag ska kämpa som fan för att få min vilja igenom. Jag ska vara någon. Jag ska vara mig själv.

Och därför, mitt kära folk, så älskar jag Frankrike.
Jag har ensamrätt till det. Find your own destination.

Au revoir<3
                Erika

image83
 Mitt bara MITT!


Passing by from Eve from Danni, to ME

Jag känner mig lite deprimerad. Av det förrra inlägget. Så nu peppar jag mig själv litegrann. Men Danni tyckte att alla skulle göra detta, och jag snodde det från Eve..Så ja, jag läser faktiskt din blogg.

FRÅGOR

Ditt fullständiga namn: Erika H-D, mer får ni inte veta...Era nätpeddos.
En hemlighet du nu tänker berätta: Säger jag den är den ju inte längre en hemlis väl?
Någonting du vill att alla ska veta: JAG ÄLSKAR FRANKRIKE!!!!!!!!!
En vän du älskar: Emma som jag känt i alla år, Helle som är min bästis och min trogne Hangaround-Danni. Resten också.
Någonting du vill ändra i världen: Allt.
En dag du alltid kommer minnas: I framtiden: Min första kyss. Än så länge: Dagen då jag såg Zack för första gången som en 4-veckors valp<3
Någonting du ser fram emot: Sommaren, Gymnasiet (ett år kvar!), livet.
En vän som vet mer om dig, än någon annan: Helena.
Någonting som betyder så mycket för dig, att du skulle dö för det: Zack, mina föräldrar, Frankrike.

ÄRLIGHET

Har du sagt hora till en lärare: Helt onödigt om man vill ha höga betyg.
Har du legat på sjukhus, på grund av narkotika eller någon annan sorts drog: Nix.
Tar du droger: Känns onödigt. AMSTERDAM!
Har du svikit någon: Ja. Ingen är perfekt.
Har du tänkt tanken att mörda någon: Ja. Ett fåtal gånger. Men jag har bättre saker att göra än bry mig om dessa personers patetiska liv.

FRAMTID

Vill du ha barn: Ja. När jag runt 35år.
Kommer dina betyg vara tillräckligt bra för att gå vidare till gymnasium: Ja. Jag är ett VG barn^^ Några MVG.
Vill du gifta dig, och med vem: Kanske när jag fyller 50år.
Finns det någonting du vill göra innan döden: Hoppa fallskärm, bungyjump, bo i Frankrike. Få uppleva kärleken.
Är det någonting du absolut vill undvika: Konflikter.

KÄRLEK

Tar du kärleken på allvar: Ja.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja.
Tror du någon kan leva med samma person resten av deras liv: Ja. Har ni sett The Notebook eller?  xD
Har du vart tillsammans med någon, och trott att en dag kommer ni två var gifta och ha barn: Jag har aldrig varit tillsammans med någon.
Är du singel: Ja. Den som väntar på nåt gott, väntar aldrig för länge.
Vill du vara tillsammans med någon: Ja, det vill jag. Det ser så mysigt ut.

RÄDSLA

Känner du att någon/några går för långt ibland: Ja.
Har du känt att någon förföljer dig:  I am scitzofrenic and I'm not afraid to say it. x]
Har du blivit överfallen någongång: Av Danni. Och Helle. Och MILLA O_O
Går du runt och undrar över att hemska saker ska hända: Ja ibland.
Tror du att det finns svar på saker där ute som du inte kommer gilla: Ja.
Är du rädd att folk ska uppfatta dej fel: JAG ÄR INTE KONSTIG!!!!!!

LYCKA

En enda fråga, ett enda svar..
Är du lycklig: Inom vissa områden, ja.

Begravningsdag

Idag har jag varit på begravning. Ja, jag grät. Tänkte hela tiden på min farmor, men det var min fasters man som begravdes idag. Just nu är jag i Uddevalla. De tre senaste gångerna som vi har varit här har alltid varit negativa. Det har handlat om döden. Jag vill inte att fler ska dö nu. Någonsin. Men det händer ändå, och ingen i världen har någon som helst makt över det. Jag orkar inte gråta mer. Jag kan inte gråta mer. Jag vill inte gråta mig till sömns varje kväll längre. Men sorgen finns kvar, såsom tårarna. Jag är fjorton förihelvete. Ska en fjortonåring behöva lida såhär? Är det rättvist på något sätt? Livet är inte rättvist, jag vet, men man tycker väl, att någon gång, ska jag få vara riktigt lycklig. Men ta inte det här på fel sätt, jag har mina Happy-moments. Men vad jag menar är att det borde finnas fler. Jag borde få ha ett normalt liv. Många av mina vänner har aldrig varit på en begravning. Jag har varit på 4. Min farfar, min mormor, min farmor, min fasters man. Alla har dött av någon slags sjukdom. Min morfar är också död, men han dog innan jag föddes, av en sjukdom.
Ska detta kallas ett liv? Hur? Hur ska jag kunna leva om de jag älskar ska försvinna. Och jag vet inte vad jag tror på. En del av mig tror på himmlen, en annan del tror på att den bortgågna är nära mig hela tiden, som en skyddsängel. En tredje del tror på att man återföds. Men vilket sätt som helst. Jag får aldrig träffa dessa människor igen...

23days to Summerbreak!

Indeed it is ^^
Jag längtar! Den här veckan har vi hur mycket prov och läxförhör som helst.

Angående förra inlägget: Vissa *host*Danni*host* fattade inte min sarkasm med låten. Whatever.

Den här helgen har jag varit med Helle, hon sov här från fredag till idag. Vi hade jättekul och trevligt ^^

COSMOPOLITAN!

Det var Emma som ville att jag skulle uppdatera, saken är dock den att jag inte har så mycket att skriva om, och jag orkar inte heller. jag skulle kunna skriva om vad jag och Helle gjort vilket är: Pluggat, kollat på film, softat, flummat, msn:at och gått promenader med Zack. Samt druckit smoothies (varav en var med mashmallow ^^).

Så jag lägger in en bra låt istället:

LES YEUX OUVERTS - ENZO ENZO



Au revoir <3

Jag tänker verkligen inte klaga

På mitt liv mer. Okej, lite till gör väl ingen skada?

Tillexempel: Varför ska andra människor bry sig om ointressanta saker, men när det är något verkligt, riktigt, som berör dem, då så ska man inte det, tydligen.

Och vem bryr sig?

Detta inlägg är helt osammanhängande, men de som tänker som jag vet precis vad jag menar.
Jag ska försöka tänka positivt, igen. MIna naglar är rosa, pärl-chock-rosa. Jag måste äta middag. Fast jag är inte hungrig. Jag fick VG på matteprovet. På fredag har vi engelska-prov. Jag vill ha någon att älska. Jag känner mig lite desperat efter nya Cosmopolitan. Jag längtar tills i sommar. Jag älskar rosa.

Ovanstående var lite random grejer som jag måste avreagera mig från, så jag kan fortsätta vara positiv. Jag ska bannemej kämpa. Indeed i shall.

Jag bjuder på en låt som hjälper mig lite:

Anouk - Nobodys wife



Au revoir <3

I say a little prayer for you

Jag är helt insnöad på Aretha Franklins musik just nu. Lägger upp min favorit som jag faktiskt hörde från "min bäste väns bröllop" igår. Jag ÄLSKAR den filmen.

Igår så skulle vi ju cykla till Årsta, jag, milla och Helle. Först cyklade jag 1km till Milla, därifrån cyklade vi 5km till Helle, sen när vi tre cyklade mot Tungelsta så mötte vi Klepto. Han drog sen för han skulle till sina päronpäron. Så vi 3 cyklade typ 1mil åt helvete. Så jag dampade ut på milla och Helle (som faktiskt sa att de visste vägen), sedan var det brar att cykla tillbaka. Sen åkte vi rätt. Det var typ 2 mill till Årsta. Där var vi i 2timmar, vi åt och fikade och solade, det var ingen idé att bada, för det är iskallt. Sen när vi skulle åka hem igen blev jag getingstucken nedanför kindbenet. Skitkul, NOT. Sen så åkte vi hela vägen hem igen. När jag kom hem så sa mamma att vi kunde åkt härifrån VH dit, det skulle bli närmare för oss, och enklare. Fuck asså. Nästa gång får Helle komma till VH. Eller så får vi mötas på vägen. Jaja, vi fick iallafall motion, jag har ju inte ens kunnat jogga sen i onsdags, då jag sträckte lårbenet vid höjdhoppet. Men det gick hyfsat bra att cykla. Men imorrn ska jag prova om det går. Till Aretha Franklin. Muhahha.

Iallafall, här har ni henne: Lady Soul

Aretha Franklin - I say a little prayer

 


Au revoir <3

Lugnet börjar komma emot mig, efter allt för lång väntan.

Hoppas ni fick njuta av min älsklingslåt, den ger mig hopp och glädje.
Jag fick veta av en viss person nyss, att hon tyckte att min blogg (och jag för den delen) är väldigt intressant. Jag blev språklös. Jag, intressant? Visst visst.

Just nu är jag så lugn. Ingen stress, inget eller ingen kan slå mig nu. Jag är oslagbar.

Om jag sårat er på något sett, jag ber om ursäkt. Men allteftersom att människosläktet lär sig att dölja saker bättre och bättre, någon sort av utveckling, så kan jag bara försvara mig med detta. Jag har absolut noll koll, men ändå kontroll. Och det känns fantastiskt.

Imorgon ska jag cykla med Helle och milla till Årsta, där ska vi äta picknick, hembakat, och lyssna till MCR (=My Chemical Romance) i gräset vid havet, med blomlukten i näsborrarna. Jag ska ha mitt hippieband. Imorrn ska det bli sommarväder. Jag längtar så att det gör ont, men jag stannar i nuet, för jag lär mig alltmer och mer om mig själv och personer i min omgivning. Tänk om man hoppade över en dag i sitt liv. Då skulle man inte lära sig någonting alls. Man lär av sina misstag, det är så sant.

Mamma försöker para ihop mig med hennes kompis son. Han är tydligen snygg. Men liksom. Det får jag avgöra.

Au revoir <3

Those Dancing Days Are Gone

Come, let me sing into your ear;
Those dancing days are gone,
All that silk and satin gear;
Crouch upon a stone,
Wrapping that foul body up
In as foul a rag:
I carry the sun in a golden cup.
The moon in a silver bag.
I carry the sun in a golden cup.
The moon in a silver bag.

Curse as you may I sing it through;
What matter if the knave
That the most could pleasure you,
The children that he gave,
Are somewhere sleeping like a top
Under a marble flag?
I carry the sun in a golden cup.
The moon in a silver bag.
I carry the sun in a golden cup.
The moon in a silver bag.

Come, let me sing into your ear;
I thought it out this very day.
Noon upon the clock,
All that silk and satin gear; 
A man may put pretence away
Who leans upon a stick,
May sing, and sing until he drop,
Whether to maid or hag:
I carry the sun in a golden cup,
The moon in a silver bag.
I carry the sun in a golden cup.
The moon in a silver bag.

Spoken:
Come, let me sing into your ear;
Those dancing days are gone,
All that silk and satin gear;
Crouch upon a stone,
Wrapping that foul body up
In as foul a rag:
I carry the sun in a golden cup.
The moon in a silver bag.
I carry the sun in a golden cup.
The moon in a silver bag.


Igår, idag, förevigt

Jag kommer ihåg förra årets Valborgsfirande lika väl som om det var igår. Jag, Madde och Emmy. Först brasan med Helle, sen drog jag, M och E till Mega. Där mötte vi Danni. Förutom att jag SÖG på att dansa så var det skitkul. Dygnet avslutade med att vi 3 badade jacuzzi hos Emmy, sen kollade vi på "fjorton suger". Jag somnade mitt i filmen :P
Jag ska säga vad jag känner. Jag längtar ibland tillbaka så att det känns att mitt hjärta kommer att brista, till den tiden då det var "vi 4". Det var ett år sedan. Det är avskyvärt. Att mitt liv var så "perfekt" då. Det är faktiskt äckligt.
Jag måste fortsätta tänka positivt. Framåt. Sluta slösa bort mitt liv i dåtiden. Men ändå, så är det just det, som gör mig mänsklig.
Och det suger.
Welcome to my world.

Igår däremot, så firade jag bara vid brasan i typ...en halvtimme med mamma (som jag shoppat bl.a. joggingtights och vindskyddat klädställ med i Länna) och Helle, Danni och Eve. Milla lekte bortskämd hos hennes päron^^
Sen så kollade jag från kl. 20.00 - 23.00 på Girlylicious på 3an (d.v.s. Men in trees, Top Model 9 (HUR I HEL***E KUNDE HEATHER ÅKA UT? T_T) och sist men absolut inte minst, Sex and the city). Det var exakt det jag gjorde. Sedan somnade jag till Carla Bruni's franska, ljuva stämma.

Idag var jag duktig :D Jag joggade med Zack i en timme. Sen gjorde jag absolut ingeting tills det var dags för ridningen. Idag hade vi voltige på schemat (voltige = gymnastik till/på häst). Hästkraken (som ironsikt nog heter Bråka) blev rädd i ridhuset när jag satt i trav och körde med "No hands". Slutsatsen= Jag ramlade av först av alla. Baklänges. Så jag får bjuda på tårta bästa gång. Tack ödet.

Ödet vill på något sätt att jag ska bli lat. ALDRIG PÅ HUNDRA ÅR säger jag bara. HöHö xD

Matteprov nästa vecka. Längtar...NOT.

IMORRN SKA HELLE BLI READ-HEAD! Jag har fått äran att hjälpa henne :D Först ska vi jogga, sen ska vi möta hennes mamma och shoppa i stan, då ska vi köpa färg, sen ska vi färga hemma hos henne. I can't wait!

Just nu
lyssnar jag på Carla Bruni. Serait-ce possible alors?

Jag saknar er. Tro det eller ej.

Au revoir <3

  

RSS 2.0